İsa'nın Gerçek Ailesi

Markos 3:28-35

3:28,29  Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh'a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur."
3:30  İsa bu sözleri, "O'nda kötü ruh var" dedikleri için söyledi.
3:31  Daha sonra İsa'nın annesiyle kardeşleri geldi. Dışarıda durdular, haber gönderip O'nu çağırdılar.
3:32  İsa'nın çevresinde oturan kalabalıktan bazıları, "Bak" dediler, "Annenle kardeşlerin dışarıda, seni istiyorlar."
3:33  İsa buna karşılık onlara, "Kimdir annem ve kardeşlerim?" dedi.
3:34  Sonra çevresinde oturanlara bakıp şöyle dedi: "ışte annem, işte kardeşlerim!
3:35  Tanrı'nın isteğini kim yerine getirirse, kardeşim, kızkardeşim ve annem odur."

İsa'nın ayetlerdeki kimliği:

28-30: Bütün günahlar bağışlanabilir, ama Kutsal Ruh'a küfreden asla bağışlanmaz. Kutsal Ruh'a küfretmek, İsa'nın Kutsal Ruh'la yaptığı hizmeti şeytan'ın işi olarak kabul etmek (3:22) ve İsa aracılığıyla çalışmakta olan Tanrı'nın Ruhu'nu kabul etmemektir. Böyle yapanlar asla İsa'ya iman etmeyecektir; o kişinin içinde Kutsal Ruh olmadığı için de bağışlanmayacaktır. Rab bağışlayıcı ve herkese bol sevgi gösterendir (Mez.86:5). Günahlarımızı O'na itiraf ettiğimizde O bizi bağışlayacaktır. İsa'yı kabul etmeyenlere Müjde'yi sabırla duyurmaya gayret etmeliyiz.

31-35: Burada Tanrı'nın Egemenliği'nde yeni aile fertlerinin kimlerden oluştuğunu görebiliriz. Bu aile, Tanrı'nın sözünü duyup da itaat edenlerden oluşur. Kadın erkek, fakir zengin, Yahudi Yahudi olmayan fark etmeden Tanrı'nın isteğini yerine getiren herkes Tanrı Egemenliği'nin gerçek fertleri olacaktır. Bu nedenle vergi görevlisi, günahkârlar ve önemsiz sayılanlar da Tanrı sözünü kabul ettiklerinde bu aileye katılabilir. şeytan'ın yalanlarına tutsak olarak yaşayan beni çağırıp Tanrı'nın kutsal ailesine dâhil eden İsa'ya teşekkür ediyorum. Ömrüm boyunca Baba Tanrı'nın isteğine itaat edeceğime söz veriyorum.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

31-35: İsa'nın ailesi ve yakınları da O'nun gerçek kimliğini anlamayıp iman etmezler. Ancak İsa'nın öğrencileri O'nun sözünü duyar ve Tanrı'nın isteğine göre yaşayacağına söz verir. İsa'nın sözlerini dikkatle dinliyor ve samimi bir şekilde yerine getiriyor muyum? İsa'dan uzak durup sadece O'nun neler yaptığını seyrediyor muyum? İsa'da yaşayarak O'na itaat ediyor muyum? Kilisemize her türlü kişiler çekinmeden gelip katılıyor mu? Kilisemiz Tanrı'nın isteğini yerine getirmeyi arzulayanlarla dolu mu? Yeni bir aile olarak Tanrı'nın verdiği tüm imanlı kardeşlere nasıl davranmam gerekir?

 
Mujde.org