Gerçek Yürek ve Yetkin ıman

ıbraniler 10:11-25

Gerçek Yürek ve Yetkin ıman


İsa, Eski Antlaşma’ya göre görev yapan kâhinlerden apayrı bir biçimde, kendisine verilen başkâhinlik görevini yerine getirerek Tanrı’nın sağında oturdu (11-14. ayetler). Sonuç olarak, Mesih’e iman edenlerin tekrar tekrar günahları için kurban sunmalarına gerek kalmadı (15-18. ayetler).


İsa’nın ayetlerdeki kimliği:

11-14. ayetler: İsa kendisini sonsuza dek geçerli olan bir kurban olarak sundu. Bizleri yetkinliğe kavuşturdu ve Tanrı’nın sağında oturdu. Göksel tahtında halkı için kâhinlik görevini yapmakta ve düşmanlarının kendi ayaklarının altına serilmesini beklemektedir. O, lütuf tahtında dualarımızı duyarak zayıflıklarımızda bize yardım eder.

15-18. ayetler: İsa, günahlarımızı bağışladı. Mesih’in sunduğu kurbanla yetkinliğe ulaştığımız için, günahlarımız için başka kurbanlar sunmamıza gerek yoktur. Çünkü Yeni Antlaşma, Mesih’in sunduğu kurbanla gerçekleşmiş, Tanrı’nın Yasası yüreğimize yazılmış, suçlarımız ve günahlarımız Tanrı tarafından sonsuza dek bağışlanmıştır.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

19, 20. ayetler: İsa’nın kanına güvenerek Tanrı’ya yaklaşabiliriz. O bize, yaşama giden yeni bir yol açtı. İsa sayesinde Tanrı’ya yaklaşıp O’nun önünde yaşıyor muyum?

21-23. ayetler: Büyük bir kâhinimiz olması nedeniyle gerçek yürekle ve yetkinliğe ulaşmış bir imanla Tanrı’nın önüne çıkabiliriz. Güvenilir olan Tanrı, kurtuluş vaat ettiği için umudumuz sarsılmamalıdır. Sıkıntılar ve zorluklarla yüzleştiğimde kurtuluş umudum sarsılarak şüpheye düşüyor muyum?

24, 25. ayetler: Topluluğumuza ilgi göstermeliyiz. ımanda sarsılmadan durabilmemiz için, birbirimizi sevgi ve iyi işlerle cesaretlendirmeliyiz. Kardeşlerimin içinde, benim cesaretlendirmeme ihtiyacı olan biri var mı? Bir araya gelmeye gayret ediyor muyuz? Son günün yaklaşmakta olduğunu gördükçe, bir araya gelme konusunda daha çok gayret göstermeliyiz.

Dua: Tanrım, içtenlikle ve yetkin bir imanla sana hizmet etmek istiyorum.

 
Mujde.org