Su Üstünde Yürüyen İsa

Matta 14:22-36

Su Üstünde Yürüyen İsa


İsa, öğrencilerine tekneye binip Kendisinden önce karşıya geçmelerini buyurduktan sonra tek başına dağa çıkar. Sabaha karşı, esen şiddetli bir rüzgar yüzünden öğrencilerin içinde oldukları tekne dalgalarla boğuşmaya başlar. Bu durumu gören İsa, gölün üstünde yürüyerek öğrencilerine yaklaşır.


İsa’nın ayetlerdeki kimliği:

22, 23. ayetler: İsa’nın tenha bir yer araması, yaşamındaki en önemli öncelikti. Tanrı’yla zaman geçirmek için her gün vakit ve yer ayırıyor muyum? Ne kadar yoğun olursak olalım, Tanrı’yla yakın bir ilişkide bulunmak için zaman ayırmamız gerekir. Böylece kendimizi hazırlayıp Tanrı’yla canlı bir ilişki içine girebiliriz.

24-33. ayetler: Dalgalarla boğuşmakta olan öğrencileri gören İsa, gölün üstünde yürüyerek yanlarına geldi. İsa bunu, Kendi gücünü kanıtlamak veya göstermek amacıyla değil, öğrencilerine isteğini bildirmek için yaptı. Petrus’un isteği üzerine İsa, ondan suyun üstünde yürüyüp Kendisine gelmesini istedi. Petrus, İsa’nın davetine hemen itaat etti. Rab’be olan güveni ve itaati aracılığıyla mucizeyi yaşadı. Petrus’un suyun üzerinde ne kadar yürüdüğünü bilmiyoruz. Ama Petrus, çok güvendiği İsa’dan, gözlerini dalgalara çevirdiğinde çok korktu. İsa’nın mucizesine rağmen böyle bir sorun çıkması kıt imandan, yani İsa’ya olan güveninin eksikliğinden kaynaklanıyordu. Zor ve sıkıntılı bir dönemden mi geçiyorum? Zor durumdayken gözümüzü İsa’ya dikmez ve dalgalarla rüzgara bakarsak biz de aynı şekilde hayal kırıklığına uğrarız. Asıl sorun imkansız durumlar ve şiddetli dalgalar değil, Rab’be olan imanımızın derecesidir.

Dua: Rabbim, zor durumlarda gözlerimi yalnızca sana çevirmem için yardım et!
 
Mujde.org