Beş Bin Kişiyi Doyuran İsa

Matta 14:13-21

Beş Bin Kişiyi Doyuran İsa


Hirodes’in Kendisiyle ilgili düşüncesini duyan İsa, tek başına tenha bir yere çekilmek üzere oradan tekneyle ayrılır. O sıralarda yaya olarak O’nu izleyenlerin sayısı beş bini aşmıştı. Onlara acıyan İsa, hasta olanları iyileştirip beş ekmek ve iki balıkla bu kalabalığı doyurdu.


İsa’nın ayetlerdeki kimliği:

13. ayet: Hirodes, öldürttüğü Vaftizci Yahya’nın dirildiğini sanarak İsa’dan kuşkulandı. Hirodes’le ilgili haberleri duyan İsa, tek başına tekneye binerek tenha bir yere çekildi. Aslında Yahya’nın şehit olması bu olaylardan çok önce gerçekleşmişti. İsa’nın bu davranışı belki de Hirodes’in yönetimindeki topraklardan ayrılma isteğinden kaynaklanabilir. İsa kendi memleketindeki insanların önyargılı davranışlarıyla karşılaştığında da aynı tavrı sergilemişti (13:58).

14. ayet: İsa tek taşına tekneyle gölün karşı kıyısına vardığında, önceden yaya olarak Kendisini izleyen büyük bir kalabalık O’nu bekliyordu. Onları gören İsa hallerine acıyıp hastaları iyileştirdi. Tasarladığım plan, bana ihtiyacı olan kişiler tarafından engellendiğinde onlara nasıl karşılık veriyorum? İsa, dün, bugün ve yarın aynıdır. O, bize acıyan ve bizi sevendir. Acı çekenlere ve bize ihtiyacı olanlara merhamet edelim.

15-21. ayetler: İsa, “Gitmelerine gerek yok, onlara siz yiyecek verin” dedi. Yuhanna Kitabı, İsa’nın Filipus’a kişisel olarak buyruk verdiğini söyler. “Bunları doyurmak için nereden ekmek alalım?” İsa bu soruyu, ne yapacağını bilmediğini veya fikir danıştığını ifade etmek için değil, Filipus’u denemek amacıyla sordu (Yu.6:5, 6). İsa kendisine hangi konuda itaat et-memi istiyor?

Dua: Rab, senin isteğine itaat ederek, sahip olduğum şeyleri herkesle paylaşmak istiyorum.

 
Mujde.org