ıyileştiren İsa

Matta 9:14-26

ıyileştiren İsa


İsa, Tanrı’nın Egemenliği’ndeki şölenin güveyidir. O, hastaları iyileştirerek ve ölüleri dirilterek Tanrı’nın yetkisine sahip olduğunu gösterdi.

İsa’nın ayetlerdeki kimliği:

15-17. ayetler: İsa, yeni şarabın yeni tulumlara doldurulması gerektiğini söyledi. O, bazı kişilerin zaman içinde kurallar koyarak oluşturdukları yasaya göre insanları yönlendirmedi. ınsanlar üzerinde baskı oluşturan Yasa’yı tamamlayıp kurtuluş getiren yeni bir buyruk ilan etti (Yu.13:34). Mesih’in aracılığıyla Tanrı’nın Egemenliği’nin şölenine katılma ayrıcalığını yaşıyoruz. Yasa’dan özgür olan bizler, Tanrı’nın yeniden doğmuş çocuklarıyız. Bu nedenle sevinç duyup Tanrı’yı övmem gerekirken, üzüntü ve kaygı dolu bir pişmanlıkla mı yaşıyorum?

20-22. ayetler: İsa, kirliliğinden ötürü karşısına çıkmaya cesaret edemeyen ve arkasından yaklaşıp giysisine dokunan bir kadını, on iki yıllık kanamasından kurtarır. ınsanlar tarafından yanlış anlaşılarak sıkıntı çektiğim zamanlar oldu mu? Rab’be gelelim. Dış görünüşe değil, yüreğe bakan Rab, sorunlarımızı çözecektir.

23-26. ayetler: İsa, ölüleri dirilten, kendisi de ölümü yenerek ölümsüz bir bedenle, yeni bir yaşama dirilendir. Bu yüzden, İsa’ya iman edenler, fiziksel olarak ölseler bile, ruhsal olarak yaşarlar ve sonsuza dek ölmezler. Herhangi bir sorun yüzünden kaygılanıp zorluk çekiyor muyum? Bu sabah, İsa’nın bize sağladığı diriliş gücüyle dolup O’nunla yürüyelim. Bu şekilde, üzüntülerimiz sevince dönüşecektir.

Bana hangi öğütler verilmektedir?

14. ayet: Yahya’nın öğrencileri İsa’ya, kendi öğrencilerinin neden oruç tutmadığını sordular. Tanrı, Eski Antlaşma’da sadece büyük bağışlama gününde oruç tutulmasını buyurmuştu, ama Yahya’nın öğrencilerinin ve Ferisiler’in haftada üç gün tuttukları oruç, insanlar tarafından Yasa’ya eklenen bir kuraldı. Diğer insanları kendi standartlarıma göre mi yargılıyorum?

Dua: Rabbim, hastalığı yüzünden sıkıntı çeken_____________ için dua ediyorum, ona merhamet et!

 
Mujde.org