Tanrı'ya Duyulan Güven

 

Mezmur 43:1-5

 

Tanrı’ya Duyulan Güven

 

Ruhsal sıkıntılardan geçmekte olan şair, sıkıntıların doruğundayken bile Tanrı’nın kurtarışından emindir. ımanda büyüme ve güven, bazen sıkıntılar ara­cı-lığıyla da gelişir.

 

 

Tanrı’nın ayetlerdeki kimliği:

2. ayet: Tanrı beni güçlendirendir. O’nun isteğine göre yaşamaya alışabil­dim mi? Bu konu için O’na teşekkür edeceğim.

3. ayet: Yaşamımın sahibi İsa’ysa, içimde yaşayan Kutsal Ruh’un yardı­mını görebilirim. Çünkü sözünü anlamamı sağladığına ve beni Tanrı’nın isteğine göre yönlendirdiğine eminim. Haksızlık dolu bir dünyada İsa’nın bir öğrencisi olarak yaşamayı seçebilmeme yardım eden ve İsa’nın tekrar gelişine dek bana yol gösterecek olan Tanrı’ya teşekkür etmeliyim.

5. ayet: Bugünlerdeki yüz ifadem, Rab’bin yardımıyla zafer kazanan mı, yoksa başarısızlığa uğrayıp kederlenen birinin yüz ifadesini mi andırıyor? Umut ve esenlik verip yüzümü güldüren Tanrı’ya teşekkür ediyorum.

 

Bana hangi öğütler verilmektedir?

1, 2. ayetler: Ben de bu Mezmur yazarı gibi emin ifadelerle dua edebili­yor muyum? Yoksa aldatıcı ve haksızlık yapan bir miyim? Kendimi dik­katle incelemeliyim. Eğer bu yazara benzeyen biriysem, yalnızca Tanrı’ya gü­venerek yargıyı O’nun eline bırakmalıyım (Romalılar 12:21).

5. ayet: Gerçekten Tanrı’yla kişisel olarak tanıştım mı? Öyleyse sıkıntı içinde olsam bile, hayal kırıklığına uğramadan Tanrı’ya güvenmeli ve övgü­ler sunmalıyım (Eyüp 1:21, 22). Çünkü Tanrı’nın gücünü ve güvenilirli­ğini yaşamımda görüyorum. Hayal kırıklığı yaşıyorsanız bu ayeti okuyun.

Dua: Rabbim, bana bilgelik ruhu ver ki, seni daha iyi tanıyayım.
 
Mujde.org