Rab'bin Yüceliği Halkına Görünür

Levililer 9:12-24

12 Sonra yakmalık sunuyu kesti. Oğulları sununun kanını kendisine verdiler. O da kanı sunağın her yanına döktü.

13 Sununun bütün parçalarını ve başını Harun'a verdiler. Harun hepsini sunağın üzerinde yaktı.

14 Sununun işkembesini, bağırsaklarını, ayaklarını yıkayıp sunakta yakmalık sununun üzerinde yaktı.

15 Bundan sonra Harun halkın sunusunu getirdi. Halkın günahları için sunulacak tekeyi kesti ve ilk sunu gibi bunu da günah sunusu olarak sundu.

16 Yakmalık sunuyu da kurallara uygun biçimde sundu.

17 Sonra tahıl sunusunu getirdi. Bir avuç alıp her sabah yakılan sunuya ek olarak sunağın üzerinde yaktı.

18 Halk için esenlik sunuları olarak sunulacak sığırla koçu da kesti. Oğulları sunuların kanını kendisine verdiler. O da kanı sunağın her yanına döktü.

19 Sığırla koçun yağlarını, kuyruk yağını, bağırsak ve işkembe yağlarını, böbreklerini ve karaciğerlerinin perdesini

20 döşlerin üzerine koydular. Harun yağları sunakta yaktı.

21 Musa'nın buyurduğu gibi döşleri ve sağ budu sallamalık sunu olarak RAB'bin huzurunda salladı.

22 Harun günah, yakmalık, esenlik sunularını sunduktan sonra ellerini halka doğru uzatarak onları kutsadı ve aşağıya indi.

23 Musa'yla Harun Buluşma Çadırı'na girdiler. Dışarı çıkınca halkı kutsadılar. O zaman RAB'bin yüceliği halka göründü.

24 RAB bir ateş gönderdi. Ateş sunağın üzerindeki yakmalık sunuyu, yağları yakıp küle çevirdi. Bunu gören halkın tümü sevinçle haykırarak yüzüstü yere kapandı.

Rab'bin Yüceliği Halkına Görünür

Kendisi için günah sunusunu sunan Harun gerçek görevine başlamak üzeredir. Tanrı'nın buyurduğu gibi, halkı için çeşitli kurbanlar sunduktan sonra Tanrı'nın yüceliği görünür.

Tanrı'nın ayetlerdeki kimliği:

23, 24. ayetler: Harun'la oğulları Rab'bin buyruklarını yerine getirdikleri zaman, Tanrı da Kendi halkının arasına inip yüceliğini gösterir. Rab, Harun'un kendisi ve halkı için sunduğu sunuyu kabul ettiğini, yakmalık sunuyu ateşle yakarak gösterdi. Tanrı'nın sözüne göre, verilen görevleri sonuna kadar vazgeçmeden kararlılıkla yerine getiren kişi O'nun yüceliğini görecektir. ınançlı tavırlarım gayretimden mi kaynaklanıyor, yoksa Rab'be olan itaatimden mi? Övgümün, dualarımın ve itirafımın içeriği nedir? Çok güçlü bir sesle de yalvarsak, bu yalvarış Rab'den değilse sadece insanca bir arzu olarak kalır. Rab'bin kabul edeceği yaşam ürünleri hayatımda var mı?

Bana hangi öğütler verilmektedir?

Bütün ayetler: Harun Rab ve halkı arasındaki ilişkiyi yenilemek için belirlenen kurbanı sundu. İsa Mesih bizi günahın ve ölümün tutsaklığından kurtararak Tanrı'yla sonsuza dek sürecek bir ilişki sağladı. Yaşamımızda Rab olmazsa her zaman için bir şeylerin kölesi olarak yaşamaya olan meylimiz ortaya çıkar.

22, 23. ayetler: Harun'un halkı kutsamasıyla kurban sunma töreni tamamlanır ve bu kez Musa'yla birlikte halkı kutsarlar. Bugün de Rabbimiz İsa Mesih, Tanrı'nın sağında bizi kutsamaktadır.

24. ayet: Tanrı'nın yüceliğini gören halk sevinçle haykırarak yüzüstü yere kapandı. Bu, günahlarından değil, saygıdan kaynaklanan bir korkuydu. Böyle bir korkum var mı? Yargılanmaktan mı korkuyorum, yoksa bu sevinçle karşıladığım bir korku mu?

Dua: Ya Rab, ağzımdaki övgüleri ve yüreğimdeki derin düşünceleri kabul et.

 
Mujde.org